We zijn ons bewust van de ecologische impact van de huidige webshop- en pakjesmaatschappij. Transport van inkoop, het verzenden van bestellingen en retourzendingen spelen hierbij een rol. Net als de bedrijfsvoering en het gebruik van de producten door de consument. We staan hierbij stil en zijn bezig met het bedenken van manieren om deze invloed te beperken en een steentje bij te dragen aan het milieu en onze maatschappij. We willen je informeren hoe we dat al doen en waar we ons op gaan richten in de toekomst. We staan altijd open voor ideeën. Weet jij iets wat we als webshop kunnen toepassen? Voel je vrij om ons hiervan op de hoogte te brengen.

Verpakking

We vinden het belangrijk dat een artikel goed en stevig is verpakt om schade tijdens het transport te voorkomen. Aan de andere kant willen we ook geen overbodig verpakkingsmateriaal gebruiken. Daarom versturen we waar mogelijk het artikel in de doos zoals deze is geleverd door de fabrikant. Verder gebruiken we gerecyclede dozen. Denk aan tweedehands ingekochte dozen of het hergebruiken van dozen. Als het nodig is om materialen in de doos bij te voegen om schuiven tegen te gaan, dan doen we dit ook met hergebruikte materialen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat de doos is opgevuld met karton, papier of hergebruikte vulmaterialen.

Duurzaam initiatief

Jaarlijks komt miljoenen ton aan plastic in onze zeeën terecht. Dit gaat niet vanzelf weg. De oplossing van deze plasticvervuiling ligt in een combinatie van het beperken van de instroom en het opruimen van alle plastic dat zich al heeft opgehoopt. The Ocean Cleanup is een non-profitorganisatie die geavanceerde technologieën ontwikkelt om de zeeën te ontdoen van plastic.

We vinden dit een mooi en bovenal belangrijk initiatief en hebben ervoor gekozen om dit project te steunen. Voor iedere verkochte (robot)stofzuiger via onze webshop doneren we €1 aan The Ocean Cleanup. 

the ocean cleanup logo